Geschreven door

Mijn naam is Gilbert de Jong. Tuinenontwerpen is een passie! Sinds 1996 ben ik actief als tuinontwerper en tuinvormgever.In de weekenden in het openingsseizoen ben ik vaak te vinden in De Tuinen van Appeltern: Het grootste en mooiste Tuininspiratiepark van Nederland. Ik verzorg daar de Schetsservice vanuit het bijzondere en sfeervolle schetspaviljoen.Op doordeweekse dagen werk ik op kantoor aan huis in mijn woonplaats Loenen. Ik werk dan vaak schetsen uit tot mooie heldere tuinontwerpen en beplantingsplannen. Eventueel kunt u ook een schetsafspraak op deze locatie maken...Gelukkig ontstaan er steeds meer initiatieven om beter en duurzamer om te gaan met het milieu. Uiteraard onderschrijf ik dit en ik vertel u graag hoe wij bepaalde aspecten daarvan kunnen integreren in uw tuin!

Comments (5)

 1. Komende lente werken wij de tuin af en een vijver zit alvast in de planning. Ik leg dit blog er in ieder geval als handleiding naast. Ik heb wel al besloten dat de vijver diep en groot genoeg moet zijn voor een waterelement. Stilstaand water is een broeihaard voor muggenlarven. We willen wel leven aantrekken met de vijver, maar muggen liever niet.

 2. Jolande says:

  Wij willen een rechthoekige vijver aanleggen van ongeveer 7×3 meter, een meter diep, afgewekt met stenen rand. Kunnen kikkers hierin (over)leven?

  1. Beste Jolande. In principe moet een kikker hierin kunnen overleven. Ik zoude vijver, als dat gaat, niet overal een meter diep maken maar ook een deel ondiepte (20-30 cm,). Zorg voor voldoende verstop mogelijkheden voor de kwakers en hou vooral blauwe reigers in de gaten. Kikkers zitten graag tussen of op waterlelies of stenen en ze vinden het fijn als ze uit de vijver kunnen klauteren ondanks de rechthoekige vorm. Succes!

 3. Vermylen Pieter-Jan says:

  Goedenavond,
  Wij zouden ook graag zo’n houten rand maken onder wateroppervlak op de muren als scheiding tussen zwem- en natuurgedeelte.
  Welke type hout heb je hiervoor gebruikt in appeltern ? Kan ik dit gewoon kleven op de -met folie beklede- muren ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *