Geschreven door

Leuk dat je dit leest! Ik ben geboren in de koude winter van 1963 maar ben sinds 1986 werkzaam in het tuinontwerpersvak. Aan de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop (bestaat nu niet meer) ben ik destijds afgestudeerd in de keuzerichting Ontwerpen. Daarna heb ik in Amsterdam nog een aantal jaren gestudeerd aan de Academie van Bouwkunst (Landschapsarchitectuur).Sinds 1998 ben ik als tuinontwerper voor de Schetsservice betrokken bij De Tuinen van Appeltern: Europa's mooiste voorbeeldtuinencomplex.Mijn woon- en werkplaats is tegenwoordig het mooie Loenen (aan de Waterval!), aan de rand van de Veluwe, waar ik samenwoon met Janet en onze vier borderterriërs.

Comments (4)

  1. Komende lente werken wij de tuin af en een vijver zit alvast in de planning. Ik leg dit blog er in ieder geval als handleiding naast. Ik heb wel al besloten dat de vijver diep en groot genoeg moet zijn voor een waterelement. Stilstaand water is een broeihaard voor muggenlarven. We willen wel leven aantrekken met de vijver, maar muggen liever niet.

  2. Jolande says:

    Wij willen een rechthoekige vijver aanleggen van ongeveer 7×3 meter, een meter diep, afgewekt met stenen rand. Kunnen kikkers hierin (over)leven?

    1. Beste Jolande. In principe moet een kikker hierin kunnen overleven. Ik zoude vijver, als dat gaat, niet overal een meter diep maken maar ook een deel ondiepte (20-30 cm,). Zorg voor voldoende verstop mogelijkheden voor de kwakers en hou vooral blauwe reigers in de gaten. Kikkers zitten graag tussen of op waterlelies of stenen en ze vinden het fijn als ze uit de vijver kunnen klauteren ondanks de rechthoekige vorm. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *