industriële tuin, showtuin, gardenista, gilbert de jong, jacquelinge volker, tuinontwerp

Showtuin op ‘Gardenista’: Outdoor Industrial Living afgekort met O.I.L.

Speciaal voor  het buitenevenement Gardenista hebben wij, Jacqueline Volker (StyleGardens) en Gilbert de Jong (Schetsservice in De Tuinen van Appeltern), een tuin ontworpen met een industrieel karakter. Industrial Design is vooral bekend uit de binnenhuisarchitectuur. Wij zijn van mening dat een stoer industrieel ontwerp ook best in de tuin toegepast kan worden. Onze industriële tuin wordt tijdens het evenement door een internationale jury bekroond met zilver. Met de realisatie van deze tuin tonen we aan dat we een goed idee, een eerste schets ook daadwerkelijk kunnen uitwerken in een goed ontwerp en een prachtig eindresultaat. Onze speciale dank gaat uit naar de bedrijven die onze showtuin mede mogelijk hebben gemaakt waaronder:

  • Visio Vireo Tuinen Hoveniersbedrijf en Ontwerpbureau
  • Hoveniersbedrijf Ed Bijker
  • Jongeneel Hout, Plaat- en Bouwmaterialen
  • Kwekerij Joosten
  • MBI De Steenmeesters
  • Zwart Hout Shou Sugi Ban
  • Olaf Nijenkamp tuinplanten
  • Frezoli Industrial Lighting
  • Kees Smit Tuinmeubelen.

Over Gardenista

De eerste Gardenista vindt plaats op het terrein van Kasteel Ophemert, bij Wadenoijen en Tiel, van woensdag 15 mei tot en met zondag 19 mei 2019 en is een groot succes. De organisatie (De Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde / Groei & Bloei) neemt de Chelsea Flower Show (Engeland) en Bloom! (Ierland) als inspiratiebronnen en het pakt goed uit.  Tijdens zonovergoten dagen kunnen bezoekers genieten van kunst, muziek, kwekers, moestuinieren, bloemschikken en voorbeeldtuinen. Het buitenevenement trekt bijna 15.000 bezoekers!

De industriële tuin

Een industriële tuin is in onze ogen stoer en gemaakt met stoere materialen. Het tuinontwerp bestaat uit een vlonder van massieve douglasbalken, bestrating van keramische tegels en een zwarte steigerbuizenconstructie. Zwart komt terug in het zwarte kunstgras en in de zwarte houten schuttingen met een gebrand uiterlijk. De toegepaste beplanting van vaste planten hebben de bloeikleuren wit, blauw en paars. Als inspiratiekleur voor de achterwand kiezen we Denimdrift: kleur van het jaar 2017. Mooie zwarte industriële wandlampen van Nederlands fabricaat en glanzende doosletters met de afkorting O.I.L. en ‘Outdoor Industrial Living’ maken de achterwand af. Het vlonderterras maken we bereikbaar via een lange traptrede van traanplaat. In de voorbeeldtuin met een afmeting van 10 bij 10 meter zijn hier en daar ook grote olievaten te vinden die het industriële karakter onderstrepen. De fotowand met een enorme afbeelding van rokende schoorstenen van zware industrie en een echte barbeque ‘Smoker’ dragen bij aan de sfeer.

Foto’s van de industriële tuin O.I.L Outdoor Industrial Living op Gardenista

De prachtige foto’s van onze industriële tuin zijn gemaakt door Frans de Jong van Frans photography.

industriële tuin, tuinontwerp, schetsservice, gilbert de jong
Gardenista showtuin O.I.L Outdoor Industrial Living
Design: Jacqueline Volker en Gilbert de Jong. Foto: Frans de Jong
industriële tuin, tuinontwerp, schetsservice, gilbert de jong
Gardenista showtuin O.I.L Outdoor Industrial Living
Design: Jacqueline Volker en Gilbert de Jong. Foto: Frans de Jong
Gardenista showtuin O.I.L Outdoor Industrial Living Design: Jacqueline Volker en Gilbert de Jong. Foto: Frans de Jong
Wilt u dit bericht delen? Deel het via:
Facebook
Pinterest
Email
WhatsApp

Gerelateerde Tuintips!