Schetsadvies

binnen een uur sinds 1998 op maat!

De schetsservice

Een Schetsafspraak

Wilt u een creatief idee voor uw tuin? Maak een afspraak met een ervaren tuinontwerper van de Schetsservice. Wij geven advies  zonder aanleg- of koopverplichtingen.

Een afspraak met de Schetsservice geeft u inzicht in de indeling, maatvoering, vormgeving en materiaalgebruik van uw nieuwe tuininrichting. Om tijdens een Schetsservice afspraak een goede tuinschets te kunnen maken heeft de Schetsservice basisinformatie nodig met betrekking tot de grootte en ligging van uw tuin, de bestaande tuininrichting, uw woonomgeving, uw gezinssituatie, de bouwstijl van de woning en uw tuinwensen.

Mijn verwachtingen zijn overtroffen
Van te voren was mij duidelijk hoe ik me moest voorbereiden. Met een plattegrond op schaal en een moodboard. Gilbert heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik kan met zijn schets heel goed aan de slag en een vertaling maken naar de uitvoering die ik zelf wil gaan doen. De reis, tijd en kosten zijn het echt waard.
14-10-2021
Wat een hoop informatie in 1 uur!
Wat een hoop informatie in 1 uur! Knap hoe de ontwerper in korte tijd een schets maakt die past bij het huis en bij ons! We konden al onze wensen inbrengen en er werd goed meegedacht. We zijn heel tevreden en gaan zeker een groot deel van het ontwerp gebruiken!
02-07-2020
Met een paar lijnen stond de basis op papier.
De basisprincipes voor een goed tuinontwerp werden duidelijk uitgelegd. Met een paar lijnen stond de basis op papier. Er is goed nagedacht over het situeren van terrassen in de ochtend- en avondzon. De voorgestelde materialen kwamen niet overeen met ons idee, maar samen kwamen we tot een mooi ontwerp. Helaas vloog de tijd voorbij en bleef het bij een schets en kwamen we tijd tekort om het plan wat nauwkeuriger te laten tekenen.
26-06-2020
Een creatieve schets
Om te beginnen was het een heel prettig gesprek. Gilbert heeft heel goed naar mijn wensen geluisterd en heeft aan de hand daarvan creatieve schets gemaakt waar ik zeker wat mee kan. Hij heeft in het ontwerp materialen en een indeling aangegeven waar ik zelf nooit aan gedacht had. Hij heeft ook een beplantingsschema aangegeven. Gilbert heeft laten zien hoe een
12-06-2020

Dit hebben we nodig voor de Schetsservice afspraak

U hoeft ons vooraf niets op te sturen. In de eerste minuten van onze afspraak licht u uw situatie toe en we kunnen daarna meteen met het tuinontwerp beginnen. Heeft u foto’s en/of video’s beschikbaar dan is het verstandig om dit beeldmateriaal op een tablet, camera of laptop mee te nemen. In het Schetsservicepaviljoen is geen computer aanwezig.

tuinplanten, overzicht, vaste planten, tuinontwerp, schetsservice
tuinschets

Verloop van de afspraak

De Schetsservice

Uiteraard houden wij bij het maken van een schetsadvies rekening met uw woonsituatie en uw wensen. Het schetsadvies duurt een uur. In overleg is het mogelijk om tegen meerkosten extra tijd te reserveren.

We bekijken eerst samen aan de hand van de meegebrachte gegevens de huidige situatie van de tuin. In het gesprek vertelt u daarna uw wensen en ideeën waarna het schetsen kan beginnen. Al pratend, schetsent en luisterend naar uw op- en aanmerkingen zal de tuinschets ontstaan. U ziet de tuinschets als het ware groeien van een eerste potloodstreep tot een mooi samenhangend geheel!

Aan het einde van het advies uur bent u dan in het bezit van een creatief en interactief (samen met u) gemaakte tuinschets. De tuinschets wordt gemaakt op schetspapier, na afloop van uw afspraak krijgt u de tuinschets vervolgens opgerold in een tekenkokertje mee naar huis. (Via Schetsservice in Bloemenpark Appeltern)

Maak een schetsafspraak!

Wilt u een creatief idee voor uw tuin? Maak een afspraak met een ervaren tuinontwerper van de Schetsservice. Wij geven advies  zonder aanleg- of koopverplichtingen.

U kunt bij ons een afspraak inplannen voor een schetsadvies en dit combineren met een bezoek aan Bloemenpark Appeltern vroeger: De Tuinen van Appeltern. Via de Schetsservice in Bloemenpark Appeltern  kunnen wij uw tuinproject dan een goede start te geven. Het is ook mogelijk een schetsafspraak op een afgesproken locatie via een tuinontwerper van onze Schetsservice

Na het maken van de eerste schets kan de tuinontwerper van de Schetsservice de schets vervolgens voor u  uitwerken tot een compleet tuinontwerp. Veel consumenten (o.a. doe-het-zelvers) blijken echter al voldoende inspiratie te hebben gekregen na de eerste schetsafspraak met de Schetsservice. We wijzen u erop dat de tuinontwerper het tuinontwerp vaak nog bijgesteld wordt zodat het resultaat nog beter wordt.

Een afspraak inplannen

De kosten van een schetsafspraak voor uw nieuwe tuin bedragen (2024) € 135,- per uur en € 32,50 per volgend kwartier.

De aanbetaling voor de afspraak bedraagt € 15,-. De overige kosten (€ 120,-) voor een uur advies rekent u direct na uw afspraak af  met de tuinontwerper.

Voor een uur advies selecteert u het tijdstip van uw keuze.Voor een schetsadvies op uw locatie kunnen voorrijkosten gevraagd worden. Informeer bij uw tuinontwerper vooraf naar de hoogte van deze (mogelijke) kosten.

Een PIN-betaling voor de aanbetaling is mogelijk.