Schetsservice afspraak mooie tuin in Appeltern
Schetsservice schets en tuinontwerp
Schetsservice afspraak mooie tuin
tuinontwerp

Een afspraak met de Schetsservice geeft u inzicht in de indeling, maatvoering, vormgeving en materiaalgebruik van uw nieuwe tuininrichting. Om tijdens een Schetsservice afspraak een goede tuinschets te kunnen maken heeft de Schetsservice basisinformatie nodig met betrekking tot de grootte en ligging van uw tuin, de bestaande tuininrichting, uw woonomgeving, uw gezinssituatie, de bouwstijl van de woning en uw tuinwensen.

Dit hebben we nodig voor de Schetsservice afspraak

Deze informatie heeft u nodig voor de eerste afspraak bij de Schetsservice:

  • Een basistekening op schaal met alle elementen die blijven
  • Foto’s en/of film van de huidige situatie
  • De oriëntatie van uw tuin ten opzichte van het noorden
  • Een bouwtekening van uw woning indien aanwezig
  • Een wensenlijst met uw tuinwensen en favoriete planten

U hoeft ons vooraf niets op te sturen. In de eerste minuten van onze afspraak ligt u uw situatie toe en we kunnen daarna meteen met het tuinontwerp beginnen. Heeft u foto’s en/of video’s beschikbaar dan is het verstandig om dit beeldmateriaal op een tablet, camera of laptop mee te nemen. In het Schetsservicepaviljoen is geen computer aanwezig.

Schetsservice

Uiteraard houden wij bij het maken van een schetsadvies rekening met uw woonsituatie en uw wensen. Het schetsadvies duurt een uur. In overleg is het mogelijk om tegen meerkosten extra tijd te reserveren.

We bekijken eerst samen aan de hand van de meegebrachte gegevens de huidige situatie van de tuin. In het gesprek vertelt u daarna uw wensen en ideeën waarna het schetsen kan beginnen. Al pratend, schetsent en luisterend naar uw op- en aanmerkingen zal de tuinschets ontstaan. U ziet de tuinschets als het ware groeien van een eerste potloodstreep tot een mooi samenhangend geheel!

Aan het einde van het advies uur bent u dan in het bezit van een creatief en interactief (samen met u) gemaakte tuinschets. De tuinschets wordt gemaakt op schetspapier, na afloop van uw afspraak krijgt u de tuinschets vervolgens opgerold in een tekenkokertje mee naar huis.

Na de Schetsservice…

Na de Schetsservice kunt u zelf aan de slag met uw tuinaanleg. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de tuinaanleg geheel of gedeeltelijk wenst uit te besteden. In dat geval is het mogelijk dat de tuinontwerper daarna de gemaakte schets tegen een overeengekomen tarief voor u uitwerkt in een professioneel tuinontwerp. In veel gevallen is het tuinontwerp nog beter doordacht dan de gemaakte schets en wordt het uiteindelijke resultaat nog fraaier! De kosten van de gemaakte schets worden afgetrokken van de advieskosten van het tuinontwerp. Uiteindelijk betaald u dus nooit teveel voor het ontwerp van uw tuin.

Tevens kan deze professional een beplantingsplan voor u verzorgen. Op basis van het tuinontwerp kunt u dan bij meerdere stratenmakers en/of hoveniers vrijblijvende offertes aanvragen voor de tuinaanleg. Tevens is het mogelijk om via ons uw beplanting tegen een aantrekkelijk tarief te bestellen.

Een afspraak inplannen

Via de Schetsservice in De Tuinen van Appeltern kunnen wij uw tuinproject dan een goede start te geven. Dit zijn de keuzemogelijkheden voor een afspraak:

  • Een schetsadvies in De Tuinen van Appeltern
  • Een schetsafspraak op een afgesproken locatie via een tuinontwerper van onze Schetsservice

De kosten van een schetsafspraak bedragen € 110,- per uur en € 25,- per volgend kwartier.
Op locatie zijn er aanvullende kosten voor reistijd en auto.

Na het maken van de eerste schets kan de tuinontwerper van de Schetsservice de schets vervolgens voor u  uitwerken tot een compleet tuinontwerp. Veel consumenten (oa. doe-het-zelvers) blijken echter al voldoende inspiratie te hebben gekregen na de eerste schetsafspraak met de Schetsservice. We wijzen u erop dat de tuinontwerper het tuinontwerp vaak nog bijgesteld wordt zodat het resultaat nog beter wordt.

Schetsafspraak maken

Dit zijn de keuzemogelijkheden om een afspraak te maken:

De kosten van een schetsafspraak voor uw nieuwe tuin bedragen (vanaf 1 maart 2021) € 110,- per uur en € 25,- per volgend kwartier. Wij kunnen u vooraf een opgave doen van de kosten of u in contact brengen met een ervaren lokale tuinontwerper die aangesloten is bij de Schetsservice en voldoet aan onze werkwijze.