Stachys byzantina 'Big Ears'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Stachys byzantina ‘Big Ears’ wordt vooral in tuinen toegepast vanwege het prachtige zilvergrijze blad dat inderdaad wel wat weg heeft van een ezelsoor. Vandaar de Nederlandse naam ezelsoor.

Ezelsoor is vooral te gebruiken op de voorgrond van een (grijsbladige) border omdat de hoogte van ezelsoren meestal niet hoger zijn dan 15 tot 20 cm. De bloem van ezelsoor wordt hoger tot ongeveer 60-80 cm. Ook de bloemstengels is grijs met kleine roze lipbloemen.

Van origine is ezelsoor te vinden in rotsachtige gebieden en braakliggende terreinen van West-Azië (Noord Turkije en Noord Iran en het zuidelijk deel van de Kaukasus) waar ook vaak jeneverbes voorkomt.

Stachys byzantina ‘Big Ears’ kan slecht tegen natte winterperiodes dus een goede doorlatende en zonnige tuinbodem is essentieel voor jarenlang ezelsoren plezier!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Bodembedekker,Cottagetuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Ezelsoor
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: grijs
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Stachys byzantina 'Big Ears' is een ezelsoor met grote grijze viltige bladeren.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord