Helianthus 'Lemon Queen'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Helianthus ‘Lemon Queen’ is een overblijvende zonnebloem of citroen-zonnebloem die wel 160 tot 200 cm hoog kan worden.

Waar deze Helianthus-cultivar precies gewonnen is is een beetje onduidelijk. Men vermoed dat het een natuurlijke hybride is (Helianthus pauciflorus var. subrhomboideus x Helianthus tuberosus) die ergens in het Midwesten van de Verenigde staten is gevonden.

Bijna alle Helianthus-soorten, op drie na, waaronder Helianthus decapetalus, Helianthus salicifolius komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en er zijn ongeveer 70 soorten bekend.

Helianthus ‘Lemon Queen’ staat, als vaste zonnebloem, uiteraard graag in de zon en op een bodem die in de winter niet te nat is. De bloeitijd van deze mooie vaste plant is in juli-augustus.

Wat betreft toepassing in tuinen kan deze zonnebloem het beste achterin de border geplant worden. Op een geschikte plek kunnen hele bossen van deze mooie zonnebloem ontstaan!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Zonnebloem
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 2.00-2.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Helianthus 'Lemon Queen' is een hoge lichtgeel bloeiende vaste zonnebloem.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord