Astrantia major 'Roma'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Astrantia major ‘Roma’, Zeeuws knoopje of Zeeuws knopje, bloeit met relatief grote stervormige roze bloemen in de maand juni. De hoogte van Astrantia major ‘Roma’ bedraagt dan 60 tot 80 cm. Een andere Nederlandse naam voor Zeeuws knoopje is groot sterrenscherm.

Astrantia major of Zeeuws knoopje komt oorspronkelijk voor Midden- en Zuid-Europa en Klein-Azië waar Astrantia major voorkomt in lichte loofbossen, bosranden en berghellingen.

Mooie combinaties van Astrantia major ‘Roma’ of Zeeuws knoopje met andere tuinplanten zijn te maken met vroegbloeiende bossalie (Salvia nemerosa) en ooievaarsbekken (Geranium).

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Zeeuws knoopje, Zeeuws knopje, groot sterrenscherm
Plantenherkomst: Europa,West-Azië
Grondsoort: klei,bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bladkleur: geel
Bladgrootte: klein ()
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Plantbeschrijving : Astrantia major 'Roma', Zeeuws knoopje, Zeeuws knopje of groot sterrenscherm is een gemakkelijke tuinplant op een lichtbeschaduwde plek in de border,
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord