Waldsteinia ternata

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Waldsteinia ternata wordt door ons beschouwd als de mooiste bodembedekker. Uitstoelend maar nooit lastig. Waldsteinia ternata bloeit weliswaar met boterbloemgeel, badluck voor geelhaters, maar de bloei wordt ieder jaar minder. Daarnaast bloeit Waldsteinia ternata in een periode (voorjaar) waarin ook veel bollen bloeien en is Waldsteinia ternata in de zomer, wanneer we in de tuin zitten, allang uitgebloeid… Waldsteinia ternata is zeer geschikt om grote oppervlaktes mee te beplanten.

Waldsteinia ternata, de goudaardbei, komt van nature voor in Eurasia, een gebied van centraal Europa tot aan Siberië, China en Japan.

Waldsteinia ternata wordt 2 tot 5 cm hoog en loopt uit met frisgroenblad. Waldsteinia ternata bloeit in april-mei. Na de bloei worden geen smakelijke aardbeien gevormd. Dat is een tegenvaller… Maar Waldsteinia ternata zorgt wel voor een dichte begroeiingsmat waar weinig onkruid door heen komt en dat is een meevaller in het onderhoud!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Bodembedekker,Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Goudaardbei
Plantenherkomst: Oost-Azië,Midden-Azië,West-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0-0.10 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: nee
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Waldsteinia ternata, of goudaardbei, is de beste bodembedekker om onkruid te weren.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 9

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord