Rodgersia pinnata 'Elegans'-image

Rodgersia pinnata 'Elegans'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Rodgersia pinnata ‘Elegans’, kijkblad of schout-bij-nacht, is een prachtige bladplant voor plekje in de halfschaduw. Van oorsprong komt Rodgersia pinnata ‘Elegans’ voor op vochtige grasrijke open plekken in delen van West-China.

Rodgersia pinnata ‘Elegans’ bloeit met roze bloemen in de zomerperiode. De schout-bij-nacht staat graag op een vochthoudende bodem zoals een veengrond.
In de late herfst verschrompeld het blad en trekt het kijkblad zich helemaal terug in de grond om in het voorjaar weer fris uit te lopen.

Rodgersia pinnata ‘Elegans’ kan het beste, bij een droge standplaats, tegen de warme middagzon beschermd worden om te voorkomen dat de bladranden gaan verbranden.

Geef Rodgersia pinnata ‘Elegans’ wel de ruimte want de planten kunnen een doorsnede krijgen van een meter!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Solitair,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Kijkblad, schout-bij-nacht
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: veen
Lichtbehoefte: halfschaduw,schaduw
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Rodgersia pinnata 'Elegans' , kijkblad of schout-bij-nacht, is een bladplant voor een halfbeschaduwde plek in de tuin.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord