Pulmonaria 'Majesté'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Pulmonaria ‘Majesté’ is een longkruid met een prachtig lang en zilvergrijs blad. Dit longkruid is ontdekt door Didier Willery van La Ferme Fleurie Nursery, een Franse kweker en op de markt gebracht in 1988. Gevonden naast een pol Pulmonaria ‘Mrs. Moon’ is Pulmonaria ‘Majesté’ in korte tijd heel populair geworden.

Net als andere longkruiden bloeit Pulmonaria ‘Majesté’ in het voorjaar. De hoogte van de bloemen is dan circa 20-4=30 cm.

Longkruid stelt wel wat eisen aan de bodem. Pulmonaria ‘Majesté’ staat graag op een humusrijke mineraalrijke vochtige bodem in de halfschaduw of schaduw.

Herten houden er niet van en Pulmonaria ‘Majesté’ kan ook als bodembedekker onder een walnoot aangeplant worden. Maar wie zou dat doen wanneer je dan vervolgens in het najaar je noten niet kan vinden?

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Bodembedekker,Cottagetuin,Klassieke tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Longkruid
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw,schaduw
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.20-0.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: grijs
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Pulmonaria 'Majesté'. een longkruid, bloeit roze in het voorjaar maar stelt wel wat eisen aan de bodem.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord