Anemone hybrida 'Serenade'-image

Anemone hybrida 'Serenade'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Anemone hybrida ‘Serenade’ is een Japanse anemoon of herfstanemoon met een bijzondere roze bloeikleur en halfdubbele bloemen. De bloemblaadjes van Anemone hybrida ‘Serenade’ overlappen elkaars deels vanuit het gele hart.

Anemone hybrida ‘Serenade’ is een bekroonde herfstanemoon en Anemone hybrida ‘Serenade’ bloeit vanaf de zomer tot diep in de herfst.

Het blad van Anemone hybrida ‘Serenade’ is drie-lobbig en de plant breidt zich langzaam uit door middel van wortelstokken. Op een gunstige plek kunnen zo hele pollen ontstaan. Anemone hybrida ‘Serenade’ is winterhard tot ca. -15 graden.

Anemone hybrida ‘Serenade’ wordt 80-100 cm hoog en staat graag op een lichtbeschaduwde tot halfbeschaduwde plaats in de plantenborder.

Anemone hybrida ‘Serenade’ houdt ook van een rijke vochtdoorlatende bodem. Dus een bodem die veel organische meststoffen bevat.

Anemone hybrida
‘Serenade’ is verder een vrij gemakkelijke plant die weinig te lijden heeft van ziektes en ongedierte.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Japanse anemoon, herfstanemoon
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: veen,zand
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Anemone hybrida'Serenade', een Japanse herfstanemoon, is een sterke roze bloeiende en langbloeiende vaste plant.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord