Houstonia caerulea ‘Millard’s Variety’

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

De naam alpengemkers voor Houstonia caerulea ‘Millard’s Variety’ is wat verwarrend omdat Houstonia caerulea van nature voorkomt in Noord-Amerika. Houstonia caerulea komt voor in Oost-Canada en in verschillende staten van de Verenigde Staten.

Het porseleinsterretje komt voor op vochtige zuren bodems en is vaak te vinden in het gezelschap van verschillende grassoorten. De originele soort Houstonia caerulea wordt ongeveer 15 tot 20 cm hoog en de karakteristieke witte tot lichtblauwe bloemblaadjes staat in twee paren kruisgewijs tegenover elkaar. Het bloemhartje van de alpengemkers is geel.

Houstonia caerulea ‘Millard’s Variety’ heeft lila bloemetjes en wordt circa 10 tot 15 cm hoog.

Het porseleinsterretje gedijt dus het beste op een zonnige, vochtige en enigszins zure bodem. Na een aantal jaren en op een gunstige plaats ontstaat een dicht mat van Houstonia.

De bloeitijd is vanaf de vroege zomer tot aan het einde van de zomer in de periode mei/juni tot augustus.

Houstonia caerulea ‘Millard’s Variety’ is goed te combineren als bodembedekker tussen allerlei bolgewassen waaronder hyacinten, narcissen en tulpen.

Ook tussen de flagstones en in de rotstuin is Houstonia caerulea ‘Millard’s Variety’ een leuke soort om toe te passen!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Bodembedekker,Cottagetuin,Rotstuin
Nederlandse naam: Alpengemkers, porseleinsterretje
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: paars
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.10-0.20 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Houstonia caerulea ‘Millard’s Variety’ is een laagblijvend zodenvormende vaste plant met kleine lilakleurige bloemetjes.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 9

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord