Euphorbia amygdaloides 'Purpurea'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ of donkere amandelwolfsmelk is een donkerbladige variëteit van Euphorbia amygdaloides. Euphorbia amygdaloides komt van nature in Europa voor en is inheems in Ierland, Noord-Engeland zuidelijk tot aan Portugal en Algerije. Ook komt Euphorbia amygdaloides van nature voor op overwegend vochtige bodems in Polen, Turkije en de Kaukasus. In Nederland is Euphorbia amygdaloides zeer zeldzaam en vooral te vinden in de zuidelijke provincies.

Als tuinplant is Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ vooral interessant vanwege mooie donkerrode tot bruine blad dat in de winter mooi op kleur blijft.

Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ staat graag op een kalkrijke vochtige lichtbeschaduwde tot halfbeschaduwde plaats in de border. Op een goede plek geplant is Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ een waardevolle langlevende tuinplant.

Gebruik bij het (ver)planten van wolfsmelk altijd tuinhandschoenen want het melksap van Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ kan huidirritaties geven.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Donkere amandelwolfsmelk
Synoniem naam: Euphorbia amygdaloides 'Rubra'
Plantenherkomst: Europa
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: rood
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: ja
Plantbeschrijving : Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' of donkere amandelwolfsmelk is een betrouwbare tuinplant met een mooi donker wintergroen blad.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord