Erysimum 'Bowles Mauve'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

De Latijnse naam van Erysimum ‘Bowles Mauve’, steenraket, schrijf ik vaak fout als Erisymum ‘Bowles Mauve’. Ik ben vast niet de enige… Beter is het om deze vaste plant dan maar gewoon steenraket of muurbloem te noemen. Alhoewel. Om verwarring te voorkomen met andere steenraketten en muurbloemen voorlopig toch maar de Latijnse naam.

Erysimum ‘Bowles Mauve’, een Engelse bekroonde plant, bloeit bijna het hele jaar en dat is vrij uitzonderlijk voor een plant! Eigenlijk is het een topper met maar 1 nadeel:  Erysimum ‘Bowles Mauve’ kan invriezen. Wanneer dat gebeurt: oude planten eruit en nieuwe erin.

Erysimum ‘Bowles Mauve’, de Nederlandse namen zijn steenraket en muurbloem, is een goede vervanger van lavendel maar heeft als goede eigenschap dat deze steenraket veel langer bloeit. Zelfs in de winter!

Ik heb Erysimum ‘Bowles Mauve’ ingedeeld bij vaste plant maar Erysimum ‘Bowles Mauve’ gedraagt zich eigenlijk, omdat bovengrondse delen niet afsterven, als een sierheester.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Muurbloem, steenraket
Synoniem naam: Erysimum linifolium glaucum, Erysimum linifolium 'Bowles' Mauve'
Plantenherkomst: Europa
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: redelijk
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Erysimum 'Bowles Mauve', muurbloem of steenraket. is een langbloeiende plant die als alternatief voor lavendel gebruikt zou kunnen worden.
Mestbehoefte: niet mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord