Chelone obliqua 'Alba'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Chelone obliqua, de schildpadbloem, komt van nature voor in vochtige bossen en tussen moerascypressen in het zuidelijk deel van Noord-Amerika in de staten Tennessee en Mississippi.

Ook in onze tuinen staat Chelone obliqua dan ook het liefst op een vochtige bodem op een halfbeschaduwde of zonnige plek.

De witte bloem van Chelone obliqua ‘Alba’ lijkt op de kop van een schildpad en dat verklaart de Nederlandse naam van Chelone obliqua.

De bloeiwijze van Chelone obliqua ‘Alba’ wordt ongeveer 80-120 cm hoog en de stevige uitgebloeide stengels van Chelone obliqua ‘Alba’  blijven in de winter nog vaak lang staan.

Tijdens de bloei in de periode augustus-oktober worden de bloemen van de witte schildpadbloem oa. bezocht door honingbijen die met enige moeite in de bloemen kruipen om bij de nectar te kunnen komen. Voor hommels en vlinders zijn de bloemen van de witte schildpadbloem minder geschikt want zij kunnen vanwege de nauwe opening niet bij de nectar komen.

Chelone obliqua ‘Alba’ is een goede stevige en betrouwbare  tuinplant die, voor een aanhoudende bloei, het beste om de 3 jaar gescheurd en herplant kan worden.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Witte schildpadbloem
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Chelone obliqua 'Alba' is de witbloeiende vorm van de roze bloeiende schildpadbloem.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord