Carex morrowii 'Ice Dance'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Carex morrowii ‘Ice Dance’ heeft wat lichtere strepen in het blad dan Carex morrowii ‘Variegata’. Beiden worden in het Nederlands bonte zegge of Japanse zegge genoemd.

De hoogte van Carex morrowii ‘Ice Dance’ bedraagt 50-60 cm en deze bonte zegge vormt een soort pollen of pruiken met een doorsnede van circa een halve meter of meer.
Carex morrowii komt van nature voor in de lage delen van bergachtige gebieden in Japan. Vaak onder drassige omstandigheden.

Net als andere Carex morrowii variëteiten staat Carex morrowii ‘Ice Dance’ graag op een vochtige humusrijke bodem op een plek in de halfschaduw of schaduw.

Carex morrowii ‘Ice Dance’ kan zowel als wintergroene bodembedekker of als solitair gebruikt worden in bijvoorbeeld een Japanse tuin. De worteluitlopers zorgen voor een dichte mat waar onkruid nauwelijks doorheen komt.

De bloei van Carex morrowii ‘Ice Dance’ vindt plaats in de periode april-juli.

Soms krijgt Carex morrowii ‘Ice Dance’ in de winter een bruin blad. Het beste is dan om Carex morrowii ‘Ice Dance’ in het voorjaar af te knippen waarna fris blad verschijnt.

Plantcategorie Siergras
Plantgebruik: Bodembedekker,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Solitair
Nederlandse naam: Bonte zegge, Japanse zegge
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw,schaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.20-0.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: bont
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: nee
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Carex morrowii 'Ice Dance' is ene mooie wintergroene bodembedekkende bonte zegge of Japanse zegge voor de halfschaduw of schaduw,
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord