Salvia uliginosa

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van de blauwe salie

Salvia uliginosa, een aantrekkelijke blauwe salie-soort afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Argentinië, Brazilië en Uruquay, doet het op een zonnige droge plaats in de border meestal jarenlang goed.

De blauwe salie in de tuin

Salvia uliginosa, of blauwe salie, is vooral aantrekkelijk vanwege de bijzondere lichtblauwe bloeikleur. De bloeiperiode met de lipbloemen valt in de nazomer in de periode van augustus tot november.

Het blad van Salvia uliginosa is lancetvormig en voelt een beetje kleverig aan.

Op een beschutte maar zonnige standplaats kan Salvia uliginosa via worteluitlopers zich uitbreiden tot een forse pol.

Salvia uliginosa
is niet 100% winterhard dus bij lange koude vorst is het verstandig om de pol af te dekken met isolatiemateriaal. Salvia uliginosa is ook geschikt als orangerieplant voor een kuip of pot.

Deze blauwe salie combineren

Het meeste indruk maakt deze blauwe salie wanneer u deze mooie tuinplant als groep aanplant.  Mooie combinaties zijn te maken met lager blijvende tuinplanten zoals donkere ooievaarsbek (Geranium phaeum) of fraaie vrouwenmantel (Alchemilla mollis).

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Orangerieplant (in een kuip of bak),Patiotuin,Solitair,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Blauwe salie
Plantenherkomst: Zuid-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: blauw
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: redelijk
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Salvia uliginosa is een hoge salie-soort met een opvallende en sierlijke lichtblauwe bloemkleur. De bloei van Salvia uliginosa of blauwe salie is vrij laat in het jaar.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord