Sisyrinchium striatum-image

Sisyrinchium striatum

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van Sisyrinchium striatum of bieslelie

Sisyrinchium striatum, ook bekend als Phaiophleps nigricans of bieslelie komt oorspronkelijk uit Argentinië en Chili.

Sisyrinchium striatum of bieslelie in de tuin

Sisyrinchium striatum, bieslelie, is wat onbekendere vaste plant met een lichte citroengele bloeikleur. Sisyrinchium striatum bloeit in de periode mei-juli en is een bijzondere plant voor de tuin.

Sisyrinchium striatum wordt ongeveer 30-40 cm hoog.

Opvallend kenmerk is dat Sisyrinchium striatum het in deze streken vooral goed doet na bosbranden.  Jammer genoeg is  Sisyrinchium striatum niet helemaal winterhard en kunt u de bieslelie in het najaar het beste afdekken met (sparren) takken en/of afgevallen blad.

Sisyrinchium striatum staat graag op goede vochthoudende tuingrond.

Sisyrinchium striatum of bieslelie combineren

Sisyrinchium striatum is wat lastig te combineren met andere planten en de bieslelie kan het best in een wat grotere groep aangeplant worden.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Moderne tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Bieslelie, mini-iris
Synoniem naam: Phaiophleps nigricans
Plantenherkomst: Zuid-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.20-0.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: redelijk
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Sisyrinchium striatum heeft een stijfopgaande bloeistengel en lichtgele bloemen in de maanden juli-augustus. Twijfelachtig winterhard.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord