Acanthus mollis

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Acanthus mollis, zachte acanthus, akant of stekelige bereklauw, komt van nature voor in de Europese landen rond de Middellandse zee en wel in rotsige bossen en oude stenen muren.

De Nederlandse namen zachte acanthus en stekelige bereklauw lijken tegenstrijdig maar zijn dat niet. Het blad van zachte acanthus is zonder stekels (mollis (lat.) = zacht) maar de schutbladeren van de bloemen zijn bezet met een aantal stekels. (akantha (gr.) = stekel 0f doorn)

Acanthus mollis staat in de tuin graag op een droge kalkrijke warme plek in de volle zon en kan dan bloemen ontwikkelen die tot 2 meter hoog zijn. Bestuiving vindt plaats door hommels en bijen.

Het groene eironde blad van Acanthus mollis is circa 20 cm breed en vaak wel een meter lang. Uiteindelijk vormt Acanthus mollis grote pollen die wel een meter of meer in doorsnede zijn.

Acanthus mollis bloeit in de periode tussen juni en september met statige rechtopstaande bloeiaren.

Na de bloei vormt Acanthus mollis doosvruchten met zaden die na enige tijd weggeschoten worden.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Orangerieplant (in een kuip of bak),Patiotuin,Solitair,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Zachte acanthus, akant, stekelige bereklauw
Plantenherkomst: Europa
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: meerkleurig
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.50-2.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Acanthus mollis, Zachte acanthus, akant of stekelige bereklauw, is een markante vaste plant die ruimte nodig heeft.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 3

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord