Acaena microphylla 'Kupferteppich'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Acaena microphylla ‘Kupferteppich’, een stekelnootje, is een laagblijvende bodembedekkende vaste plant van origine afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Daar groeit en bloeit het stekelnootje  in weiden en rivierbeddingen.

De Nederlandse naam stekelnootje dankt Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ aan de roodbruine gestekelde vrucht die met weerhaakjes aan kleding kan blijven hangen.

Bijzonder kenmerk van Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ is het donkere grijsbruine blad van het stekelnootje wat in de winter lang aan kan blijven.

De bloei van Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ vindt plaats in de zomerperiode. Na de bloei vormt het stekelnootje de karakteristieke stekelige vruchten en vaak zijn zowel de bloemen als de stekelnootjes tegelijkertijd te zien

Acaena microphylla ‘Kupferteppich’ staat bekend als matig tot redelijk winterhard wat gezien het land van herkomst niet zo verwonderlijk is.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Bodembedekker,Moderne tuin,Patiotuin,Rotstuin
Nederlandse naam: Stekelnootje
Plantenherkomst: Nieuw-Zeeland
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0-0.10 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: redelijk
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Acaena microphylla 'Kupferteppich', een stekelnootje, is een lage bodembedekkende vaste plant.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 9

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord