Agastache 'Blue Boa'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Agastache ‘Blue Boa, een dropplant of anijsnetel, is een Amerikaanse selectie en een veronderstelde verbetering van Agastache ‘Blue Fortune’.

De bloemaar van Agastache ‘Blue Boa’ heeft een diepere en intensere kleur lilablauw en is bovendien iets langer dan van Agastache ‘Blue Fortune’.

Agastache ‘Blue Boa’ wordt 80 tot 100 cm hoog en deze dropplant bloeit in de zomer periode tussen juli en oktober.

De bodem moet voor Agastache ‘Blue Boa’ goed waterdoorlatend en vruchtbaar  zijn om te kunnen overwinteren.

Vlinders, hommels en bijen vinden Agastache ‘Blue Boa’ een aantrekkelijke plant en de bloemen worden dan ook druk bezocht. Agastache ‘Blue Boaschijnt volgens de ontdekker en licentiehouder, Terra Nova Nurseries, ook kolibri’s te kunnen trekken. Maar dat zou in Nederland wel eens kunnen mislukken…

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Moderne tuin,Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Dropplant, anijsnetel
Grondsoort: veen,zand,bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: paars
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: ja
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Agastache 'Blue Boa' is een dropplant met prachtige en aantrekkelijke lilablauwe bloemkleur.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord