Echinops ritro 'Veitchs Blue'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Echinops ritro, een kogeldistel, is een Europese plant die te vinden is in Zuid-Europa en Spanje en oostelijk daarvan tot in Siberië en Oost-Azië. In Europa groeit de kogeldistel op kale steengrond op rotshellingen in het kreupelhout.

In de periode juli-oktober gaan de lichtblauwe bloemetjes op de bol van Echinops ritro ‘Veitch’s Blue’ open en worden dan regelmatig door bijen en hommels bezocht.

Ondergronds vormt Echinops ritro ‘Veitch’s Blue’ een wortelstok die zich langzaam uitbreidt.

De 40 tot 60 cm hoge stengels van de kogeldistel zijn grijzig van de fijne witte beharing.

Het leerachtige blad is vrij stug en heeft veel stekels. De onderzijde van het veerspletige  groene blad is wit.

Gebruikt u Echinops ritro ‘Veitch’s Blue’, kogeldistel, in de tuin dan moet deze kogeldistel op een zonnige goed waterdoorlatende en droge plek staan in de border.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Kogeldistel
Plantenherkomst: Europa,West-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: blauw
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Echinops ritro 'Veitch's Blue', een kogeldistel, is een opvallende vaste plant met een blauwe bolvormige bloeiwijze. Staat graag droog en in de zon.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord