Voortuin ontwerpen

Uw voortuin ontwerpen door een professionele tuinontwerper? Het is belangrijk voor huiseigenaren dat de voortuin, als entree van een woning, ook in de andere seizoen er goed bijstaat. Want zeg nu zelf; hoe lekker is het om ook in de winter vanuit uw raam naar een groene tuin te kijken?

Zelf ontwerpen is natuurlijk een mogelijkheid, echter is het veel verstandiger om een voortuin te laten ontwerpen door een tuinontwerper. Maar voordat u contact opneemt met een tuinontwerper, is het handig om een checklist op te stellen. U moet dan aan de volgende factoren denken;

  • In welke stijl wilt u uw tuin hebben?
  • Zijn er vaste objecten zoals een tuinbank die u er graag in wilt hebben?
  • Wilt u zo veel mogelijk groen in de tuin of liever niet?
  • Hoeveel tijd wilt u kwijt zijn aan de onderhoud van uw tuin?
  • Welk budget heeft u te besteden?
  • Welke grondsoort heeft uw tuin en wat is de ligging van uw tuin?

Tips voor het ontwerpen van een voortuin

voortuin ontwerpen

Mocht u uw tuin door een tuinontwerper van Schetsservice.nl willen laten ontwerpen, dan is het mooi dat u de beplanting van de voortuin laat matchen bij de stijl van het huis. Wanneer u bijvoorbeeld een huis in landelijke stijl heeft, dan is het mooi om de voortuin hier ook goed bij te laten passen met de juiste beplanting en inrichting.

En omdat de voortuin vaak wat kleiner is, zult u rekening moeten houden met het formaat van de bomen en de planten. Kijk daarom bij de aankoop van planten hoe groot de plant kan worden. Zo moet de beplanting natuurlijk in verhouding zijn met het huis. Mocht u twijfelen over bepaalde beplanting, dan kunt u om advies vragen bij een tuinontwerper of een beplantingsplan laten maken.

Maak een afspraak met een tuinontwerper

U betaalt vooraf een bedrag van €15,- voor uw reservering. De kosten van een schetsafspraak bedragen € 95,- per uur en € 20,- per volgend kwartier. Hier worden uw reserveringskosten vanaf getrokken, de resterende kosten kunt u voldoen op locatie. Wanneer u de afspraak wenst te annuleren dient u dit 24 uur van te voren te doen.

Laden...