Helenium 'Wagon Wheel'-image

Helenium 'Wagon Wheel'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van dit zonnekruid

Helenium ‘Wagon Wheel’, een zonnekruid, is in 2006 geïntroduceerd door Bob Brown van Cotswold Garden Flowers (UK). Oorspronkelijk komen de voorouders van zonnekruid of Helenium uit Noord-Amerika. Helenium autumnale, met gele bloemen en geel hart, heeft als natuurlijke standplaats met name natte en vochtige weiden en moerassen en houdt dus van veel vocht. Waarschijnlijk is het zo dat veel hybriden zijn ontstaan door kruisingen van Helenium nudiflorum met een bruin hartmet Helenium bigelovii een zonnekruidsoort met geel hart uit Californië.

Dit zonnekruid in de tuin

Opvallend kenmerk aan de bloemen van Helenium ‘Wagon Wheel’ zijn de smalle bloemblaadjes die elkaar niet overlappen maar iets uit elkaar staan. Hierdoor krijgen de bloemen van Helenium ‘Wagon Wheel’ iets luchtigs maar roepen ze de associatie op van spaken in een wiel. Hans Kramer van Kwekerij De Hessenhof uit Ede refereert aan de wieken van een molen.

Helenium ‘Wagon Wheel’ lijkt beste veel op de Helenium ‘Loysder Wieck’. Laatstgenoemde cultivar komt echter uit Nederland (Leusden).

Helenium ‘Wagon Wheel’ wordt groepsgewijs geplant met 7 st/m2.

Dit zonnekruid combineren

Vanwege de kleur, bloeitijd en de hoogte is dit zonnekruid te combineren met diverse cultivars van oranje-rood bloeiende daglelies. (Hemerocallis).

Ook siergrassen zijn te gebruiken waaronder CalamagrostisPanicum en Stipa gigantea.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Zonnekruid, wagenwielzonnekruid
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: oranje
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Zomerbloeiende vaste plant in het warmkleurige segment. Opvallende warme oranje en bruine tinten maken van Helenium ‘Wagon Wheel’ een welkome aanwinst voor de zomerborder. De bloemen van Helenium staan op stevige stengels die niet snel verwaaien. Bij het uitlopen kan verwarring ontstaan omdat de uitlopende plant wel wat op onkruid lijkt. Nu u dit weet kunt u er rekening mee houden...
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord