Kalimeris incisa 'Alba'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Kalimeris incisa ‘Alba’ is een witte zomeraster. Soms komen we ook de naam witte schijnaster tegen. In het Engels wordt Kalimeris ook aangeduid met Korean-aster en dat verraad meteen ook het gebied waar de zomeraster van nature voorkomt.

De composietbloemetjes lijken op de bloemetjes van het madeliefje.

De bloei van Kalimeris incisa ‘Alba’ valt in de zomermaanden van juni tot augustus. De witte  zomeraster is dan circa 70 tot 80 cm hoog.

Kalimeris incisa ‘Alba’ is een vrij gemakkelijke plant die het op een gunstige plek jarenlang vol kan houden. Een groot voordeel van Kalimeris boven een Aster is het feit dat Kalimeris nooit last van meeldauw heeft en dat bovendien slakken er niet dol op zijn!

Plant Kalimeris incisa ‘Alba’ daarom op een zonnige plek in de border en zorg ervoor dat de bodem in de winter niet nat blijft. In de winterperiode blijft de bloeiwijze nog lang zichtbaar en hoeft pas in maart terug geknipt te worden.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Witte zomeraster, witte schijnaster
Plantenherkomst: Midden-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Kalimeris incisa 'Alba' of zomeraster is een sterke langbloeiende vaste plant voor een zonnige plek.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord