Helianthus salicifolius

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van Helianthus salicifolius of wilgbladige zonnebloem

De wilgbladige zonnebloem komt uit Noord-Amerika waar het lange wortelstokken maakt op een meestal kalkrijke bodem in zonnige weiden.

De Helianthus salicifolius of wilgbladige zonnebloem in de tuin

Helianthus salicifolius of wilgbladige zonnebloem, is in de border, door de bloemhoogte en het smalle wilgachtige blad, een bijzonder imposante verschijning.

De bloei van Helianthus salicifolius met gele composietbloemen valt vrij laat in het jaar namelijk in de periode september-oktober.

De hoogte van Helianthus salicifolius bedraagt dan maar liefst 200 tot 250 cm.

De wilgbladige zonnebloem kan, vanwege hoogte, het beste in de laatste rij van een plantenborder toegepast worden.

Deze Helianthus salicifolius of wilgbladige zonnebloem combineren

De speciale structuur van de wilgbladige zonnebloem maakt dat deze prachtige plant wat lastiger te combineren is. Zonder bloeiende bloem zijn de stengels van deze vaste plant fascinerend! De wilgbladige zonnebloem is te combineren met de wat neutrale prachtrietsoorten (Miscanthus), zonnekruid (Helenium), Verbesina alternifolia, koeienoog (Telekia speciosa) en geelbloeiende toortssoorten (Verbascum).

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Moderne tuin,Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Wilgbladige zonnebloem
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 2.00-2.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: geel
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Helianthus salicifolius heeft een zeer opvallende bladstructuur, bloeit geel in het najaar en wordt erg hoog.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord