Viburnum trilobum 'Alfredo'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Viburnum trilobum ‘Alfredo’ lijkt qua voorkomen en bloem erg op onze eigen sneeuwbal: de Gelderse roos (Viburnum opulus).

Viburnum trilobum komt echter van nature voor in het noordelijke deel van de Verenigde Staten van Newfoundland en westelijk tot Brits Columbia en zuidelijk tot de staat van Washington en oostelijk tot Noord-Virginia.

De sierwaarde en gebruikswaarde van Viburnum trilobum ‘Alfredo’ wordt vooral bepaald door de grote vitamine C rijke rode bessen die ’s winters nog lang aan de struik hangen.

De cultivar ‘Alfredo’ van Viburnum trilobum is gevonden op de Baily Nurseries (kwekerij) in Minnesota en vernoemd naar een werknemer van het bedrijf.

Viburnum trilobum ‘Alfredo’ wordt een meter of 2 hoog, groeit langzaam en heeft een dichte bladstructuur. Viburnum trilobum ‘Alfredo’ is bovendien winterhard met een prachtige rode herfstkleur!

 

 

Plantcategorie Sierheester
Plantgebruik: Landschappelijke tuin,Moderne tuin,Patiotuin,Solitair
Nederlandse naam: Amerikaanse sneeuwbal
Synoniem naam: Viburnum opulus var. americanum
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.50-2.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: ja
Aantrekkelijk voor vogels: ja
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Zoekt u een mooie dichte struik die aantrekkelijk is voor mens en vogel? Viburnum trilobum 'Alfredo'.
Mestbehoefte: niet mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord