Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ is een vorm van Rudbeckia fulgida. Rudbeckia fulgida komt van nature voor in het oostelijk deel van Noord-Amerika van New-York tot Georgia, Alabama en Missouri. Daar groeit Rudbeckia fulgida in bossen, onder kreupelhout en in moerassige gebieden.

De correcte naam zou moeten zijn: Rudbeckia fulgida var. sullivantii ‘Goldsturm’ maar var. sullivantii wordt vaak weggelaten.

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ bloeit van juni tot aan de vorst toe al wordt de bloei na oktober duidelijk minder. Het nieuwe blad is in de winter al zichtbaar.

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ wordt 60-80 cm hoog en de bloemen met een donker hart hebben een doorsnede van 6 tot 9 cm.

Echt veel bodemeisen heeft Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ niet mits deze zonnehoed maar in de volle zon geplaatst wordt.

Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ is uitstekend aan te planten in grote vakken of als mengplant bij prairiebeplanting.

Deze zonnehoed is wel een favoriet van ons omdat het 1 van de laatste massaal bloeiende betrouwbare vaste planten is. En dan nemen we de kleur geel op de koop toe!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Zonnehoed
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Rudbeckia fulgida 'Goldsturm', zonnehoed, is een betrouwbare langbloeiende vaste plant met een gele bloeikleur voor een zonnige plek.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord