Persicaria amplexicaule 'Blackfield'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Persicaria amplexicaule ‘Blackfield’ is een duizendknoop waarvan de bloem iets donkerder is dan de gewone Pericaria amplexicaule.

Bovendien blijft Persicaria amplexicaule ‘Blackfield’ iets lager dan de soort wat deze duizendknoop vaak extra aantrekkelijk maakt.

Wie de soort Persicaria amplexicaule in de vrije natuur wil zien zal richting Afghanistan en Zuid-West China moeten reizen! Daar groeit Persicaria amplexicaule in de bergen tussen kreupelhout en op bergweiden in de buurt van beekjes en ander stromend water.

De bloei van Persicaria amplexicaule ‘Blackfield’ valt in de nazomer en herfst.

De vermeerdering van deze mooie cultivar is kwekersrechtelijk vastgelegd en de Belgische tuinarchitect en Persicaria-kweker Chris Ghyselen is de ontdekker en kweekrechtenhouder.

De donkere bloem en lange bloei van Persicaria amplexicaule ‘Blackfield’ is in mooi contrast met oa. verschillende Anemone-soorten. Aanbevolen!

Soms komen we de naam Persicaria amplexicaul e‘Blackfield’ tegen als Persicaria amplexicaulis ‘Blackfield’ of zelfs als Polgynonum amplexicaulis ‘Blackfield’ maar het gaat om dezelfde plant…

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Duizendknoop
Synoniem naam: Polygonum amplexicaulis'Blackfield'
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: rood
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Persicaria amplexicaule'Blackfield', een duizendknoop variëteit, is een gemakkelijke vaste plant en wordt druk bezocht door bijen en hommels.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 3

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord