Geranium 'Rozanne'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van deze ooievaarsbek

Deze ooievaarsbek is ontstaan uit een kruising van twee voorouders Geranium himalayense (inderdaad uit de Himalaya!) en Geranium wallichianum ‘Buxton’s Variety’. De ooievaarsbeksoort Geranium wallichianum komt van origine ook uit het westelijk deel van het Himalaya gebied. De variëteit ‘Buxton’s Variety’  (of ‘Buxton’s Blue’) heeft al de grote paarsblauwe bloemen maar met een relatief groot wit hart. Dit is al een redelijk bejaarde variëteit want de ontdekker E.C. Buxton heeft deze ooievaarsbek al in 1920 geselecteerd en gewonnen.

Deze ooievaarsbek in de tuin

Geranium ‘Rozanne’ is vanwege de lange bloei en de grote lilablauwe bloemen een populaire tuinplant.

De groeiwijze van Geranium ‘Rozanne’ is best nonchalant te noemen want Geranium ‘Rozanne’ maakt lange bloemscheuten die gemakkelijk tussen de stengels van andere vaste planten doorschieten.

Geranium ‘Rozanne’ bloeit al vanaf juni met 5 cm grote bloemen en de bloei houdt aan tot dat de vorst invalt. Wat standplaats betreft houden deze ooievaarsbekken van een koele vochtige standplaats in de zomer maar waar niet teveel schaduw is.

De hoogte van Geranium ‘Rozanne’ is uiteindelijk van de standplaats maar bedraagt meestal tussen de 40 en 60 cm.

Deze ooievaarsbek combineren

Geranium ‘Rozanne’ is uitstekend te combineren met andere tuinplanten met een afwijkende bloemvorm zoals Agastache (dropplant), hoge Campanula (klokjesbloem), Echinacea (rode zonnehoed), een aantal soorten Salvia (salie), Monarda (Bergamotplant), Phlox (Vlambloem), sommige Persicaria (Duizendknoop).

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Ooievaarsbek
Plantenherkomst: Midden-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: blauw
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Geranium 'Rozanne' is, vanwege de lange bloeiperiode en bloeikleur, één van de meest populaire ooievaarsbekken voor de tuin.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord