Coreopsis 'Limerock Ruby'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van meisjesogen

Coreopsis verticillata, meisjesogen, is de naam van de inheemse plant die afkomstig is uit Noord-Amerika. Deze geelbloeiende vaste plant, komt vooral voor op relatief droge gronden in bossen, open velden en kaalslag.

Meisjesogen in de tuin

Veel bijen, hommels en vlinders kunnen de nectar van Coreopsis ‘Limerock Ruby’ niet weerstaan. Coreopsis ‘Limerock Ruby’ is echter niet alleen aantrekkelijk voor insecten want de bijzondere dieprode bloeikleur is ook aantrekkelijk als borderplant voor de tuin.

Coreopsis ‘Limerock Ruby’, meisjesogen, bloeit overdadig en kan het beste op een zonnige plek in de voorrand van de border geplaatst worden. De bodem moet wel goed waterdoorlatend zijn.

De hoogte van Coreopsis ‘Limerock Ruby’ bedraagt circa 40-50 cm.

Het onderhoud van meisjesogen

Meisjesogen hebben niet veel onderhoud nodig. De bloei van Coreopsis ‘Limerock Ruby’ is te verlengen door af en toe de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Meisjesogen
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: rood
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.20-0.50 m
Bloemgeur: ja
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: ja
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Coreopsis 'Limerock Ruby' is een waardevolle tuinplant door de lange overdadige bloei en de bijzondere rode bloeikleur.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord