Lavandula angustifolia 'Munstead'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Lavandula angustifolia ‘Munstead’ is bekende en geurende winterharde lavendel met relatief grote zacht violette bloemen.

Lavandula angustifolia ‘Munstead’ staat net als alle lavendelsoorten graag op een warme zonnige plek in de tuin. Lichte schaduw wordt door Lavandula angustifolia ‘Munstead’ verdragen.

De hoogte van Lavandula angustifolia ‘Munstead’ bedraagt na enkele jaren ongeveer 60 cm.

Lavandula angustifolia ‘Munstead’ staat graag op een waterdoorlatende kalkrijke bodem. Lavandula angustifolia ‘Munstead’ heeft in de zomer niet veel water nodig.

Om Lavandula angustifolia ‘Munstead’ compact te houden moet Lavandula angustifolia ‘Munstead’ tweemaal gesnoeid worden: 1x in de lente en 1x direct na de bloei. De laatste snoeibeurt moet voor het invallen van de eerste nachtvorst gebeuren anders worden jonge scheuten door de vorst beschadigd. Snoei Lavandula angustifolia ‘Munstead’ uitsluitend in het jonge hout want bij het snoeien in het oude hout kan Lavandula angustifolia ‘Munstead’ geen nieuwe scheuten meer maken.

De geur van Lavandula angustifolia ‘Munstead’ schijnt sterker te worden wanneer Lavandula angustifolia ‘Munstead’ jaarlijks van goede kunstmest wordt voorzien.

Plantcategorie Sierheester
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Patiotuin
Nederlandse naam: Echte lavendel, Engelse lavendel, smalbladige lavendel
Plantenherkomst: Europa
Grondsoort: veen,zand
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: paars
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: ja
Bladkleur: grijs
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Lavandula angustifolia 'Munstead', een smalbladige lavendel, is een veel gebruikte en betrouwbare lavendel.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord