Kirengeshoma palmata

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van Kirengeshoma palmata of Japanse wasbloem

Kirengeshoma palmata of Japanse wasbloem komt van nature voor op de beboste berghellingen van de zuidelijk gelegen Japanse eilanden Kyushu en Shikoku.

Kirengeshoma palmata of Japanse wasbloem in de tuin

Kirengeshoma palmata wordt in de tuin ruim een meter hoog en breed. De gele 3 cm lange vlezige bloemen van de Japanse wasbloem bloeien in de maand augustus en bijen kruipen er helemaal in om bij de nectar te kunnen komen.

Het blad van Kirengeshoma palmata is tussen de 5 en 10 cm groot en heeft een mooie bladrand. Vanwege het decoratieve uiterlijk van het blad wordt Kirengeshoma palmata vaak tot de bladplanten gerekend.

Kirengeshoma palmata staat graag op een halfbeschaduwde tot beschaduwde plaats in de border.

Kirengeshoma palmata of Japanse wasbloem combineren

Kirengeshoma palmata of Japanse wasbloem is goed te combineren met anderre bladplanten zoals Rodgersia (schout-bij-nacht) en allerlei andere geelbloeiende vaste planten zoals Helianthus (zonnebloem), Heliopsis (zonneoog), Helenium (zonnekruid).

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Japanse wasbloem
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: geel
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Kirengeshoma palmataof Japanse wasbloem is een gemakkelijke geelbloeiende tuinplant voor de halfschaduw tot schaduw.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord