Anemone 'Honorine Jobert'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van de herfstanemoon

Anemone ‘Honorine Jobert’ wordt door velen beschouwd  als een zogenaamde x hybrida-anemoon. Dit is een hybride die ontstaan is uit een kruising tussen twee andere anemonen: Anemone vitifolia, een wilde plant afkomstig uit het Himalaya-gebied en Anemone hupehensis var. japonica afkomstig uit Japan. Het gevolg van deze kruising zijn steriele en slecht bestuivende herfstanemonen met drie stellen chromosomen.

Anemone ‘Honorine Jobert’ is ontdekt in 1858 door kweker M.O. Froebel in de tuin van zijn dochter in Verdun-sur-Meuse maar is volgens de ontdekker geen kruising! Hij ontdekte de wit bloeiende variant tussen een grote pol rood bloeiende Anemone japonica en constateerde dat een worteluitloper witte bloemen produceerde.

De herfstanemoon in de tuin

Anemone ‘Honorine Jobert’, een herfstanemoon met een enkelvoudige bloem, behoort tot de allermooiste herfstbloeiende vaste planten. In De Tuinen van Appeltern staan deze herfstanemonen op verschillende plaatsen in de periode augustus-september te pronken vaak in combinatie met de herfstkleuren van Euonymus alatus (Kardinaalshoed) en Parthenocissus quinquefolia ‘Engelmannii’ (wilde wingerd).

De hoogte van Anemone ‘Honorine Jobert’ bedraagt ruim 120 cm. Net als veel borderplanten houdt Anemone ‘Honorine Jobert’ van een goed gedraineerde tuingrond. Het liefste staan deze prachtige vaste plant op een zonnige plaats of op een plek met lichte schaduw.

Herfstanemoon combineren

Hele mooie combinaties zijn te maken wanneer Anemone ‘Honorine Jobert’ wordt gecombineerd met bijvoorbeeld Eupatorium maculatum-cultivars, Persicaria amplexicaulis-cultivars of Actaea ramosa-cultivars. Herfstanemonen zijn goed te combineren.

Behalve vaste planten kunt u deze witte herfstanemoon ook combineren met allerlei verschillende soorten siergrassen zoals bijvoorbeeld Molinia caerulea-cultivars, Panicum virgatum-cultivars of Miscanthus sinensis-cultivars.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Japanse anemoon, herfstanemoon
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Anemone ‘Honorine Jobert’ is een sterke najaar bloeiende en witbloeiende vaste plant voor de halfschaduw die vanwege het ijle uiterlijk het beste tot haar recht komt in een groep.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord