Imperata cylindrica 'Red Baron'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Imperata cylindrica ‘Red Baron’, Japans bloedgras, krijgt in het najaar deels een rode kleur. Imperata cylindrica, de soort, komt van oorsprong uit oost-Azië en wordt daar beschouwd als een hardnekkig onkruid. Toch wordt Imperata cylindrica geplant op plaatsen die erosiegevoelig zijn omdat de plant een dicht wortelstelsel vormen die de grond vasthoudt.

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ is zonder twijfel de mooiste en bekendste cultuurvariëteit die goed te gebruiken is in combinatie met verschillende soorten vaste planten.

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ is in de winter volledig onzichtbaar om in het voorjaar weer groen uit te lopen. De karakteristieke rode kleur verschijnt pas in de zomerperiode en Imperata cylindrica ‘Red Baron’is dan circa 50-60 cm hoog.

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ staat graag op een zonnige plek in de tuin en de bodem moet goed waterdoorlatend zijn.

Imperata cylindrica ‘Red Baron’ is gemakkelijk te vermeerderen in het voorjaar omdat de wortels goed uit elkaar te halen zijn en eigenlijk bestaan uit verscheidene planten.

Plantcategorie Siergras
Plantgebruik: Cottagetuin,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Taludbeplanting,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Japans bloedgras
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: onopvallend
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: ja
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: nee
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Imperata cylindrica 'Red Baron' of Japans bloedgras wordt 50-60 cm hoog en heeft in het najaar (deels) een mooie warme rode kleur.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 7

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord