Hydrangea paniculata 'Limelight'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Hydrangea paniculata ‘Limelight’, een pluimhortensia, is een vorm van Hydrangea paniculata. De pluimhortensia komt oorspronkelijk uit Oost-Azië waar de pluimhortensia voorkomt in het zuiden en oosten van China, Korea, Japan en het Russische eiland Sachalin. Daar groeit Hydrangea paniculata in bossen of tussen ander struikgewas. Hydrangea paniculata is voor het eerst beschreven door von Siebold in 1829 die veel planten verzamelde en naar Europa verzond.

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ wordt 1 tot 5 meter hoog (afhankelijk van de snoei).

Aanvankelijk zijn de bloemen van Hydrangea paniculata ‘Limelight’, net als van de bolhortensia Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ lime-kleurig. Na een tijdje worden de bloemen wit waarbij Hydrangea paniculata ‘Limelight’ in het najaar rozerood wordt en ‘Annabelle’ bruin.

Hydrangea paniculata ‘Limelight’ staat graag op een zonnige tot halfbeschaduwde plek.

Plantcategorie Sierheester
Plantgebruik: Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Solitair
Nederlandse naam: Pluimhortensia, waterstruik
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.50-2.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: ja
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Hydrangea paniculata 'Limelight' is een mooie pluimhortensia die steviger is dan de bolhortensia: H. arborescens 'Annabelle'.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord