Sedum spectabile

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van deze roze hemelsleutel of vetkruid

Sedum spectabile, een roze hemelsleutel of vetkruid, komt oorspronkelijk uit de berggebieden van China en Korea maar wordt tegenwoordig op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten verwilderd aangetroffen in o.a. bossen.

De roze hemelsleutel of vetkruid in de tuin

In de tuin staat Sedum spectabile het liefst op een niet te droge maar ook niet te natte border. De bodem moet voor de roze hemelsleutel of verkruid goed waterdoorlatend zijn. Sedum spectabile verdraagt licht schaduw maar staat graag op een zonnige plaats.

De roze hemelsleutel verdraagt goed droogte en is zelfs redelijk zout tolerant en geschikt voor tuinen wat dichter bij de zee.

Sedum spectabile heeft een rechtopgaande groei en geeft veel bloemen die zelfs na de bloei waard zijn om te laten staan.
Sedum spectabile, roze hemelsleutel, trekt tijdens de nazomer bloei veel dagvlinders.

Verdroogde bloemen van Sedum spectabile zijn decoratief vooral wanneer in de winter de vorst er overheen gaat.

Sedum spectabile is een sterke tuinplant en heeft een hoge attractiewaarde voor mens en dier! Bij gebruik in de border kunt u uitgaan van 6 st/m2.

Deze roze hemelsleutel of vetkruid combineren

Deze roze hemelsleutel of vetkruid is het beste groepsgewijs te gebruiken. Mooie combinaties zijn te maken met o.a. herfstanemonen (Anemone), koninginnekruid (Eupatorium), duizendknoop (Persicaria), rode zonnehoed (Echinacea) en herfstasters (Aster).

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Roze hemelsleutel, vetkruid
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: ja
Plantbeschrijving : Sedum spectabile is een gemakkelijke roze bloeiende vaste plant die tijdens de bloei veel insecten trekt.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord