Helleborus lividus-image

Helleborus lividus

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Helleborus lividus is inheems op het Spaanse eiland Mallorca waar deze kerstroos te vinden is in kalkrijke bossen en in kreupelhout.

Helleborus lividus bloeit met witroze bloemen in de periode februari-april en de hoogte van deze kerstroos bedraagt dan 40-50 cm.

Het blad van Helleborus lividus  is kleiner dan van Helleborus niger en heeft vaak lichte bladnerven.

Deze Helleborus-soort staat bekend als twijfelachtig winterhard. Voor gebruik in de tuin is het beter om te kiezen voor Helleborus niger, Helleborus foetidus (stinkend nieskruid), Helleborus argutifolius of Helleborus orientalis (Oosters nieskruid). Van de laatst genoemde bestaan veel mooie variëteiten met gekleurde bloemen al dan niet gevuld.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Klassieke tuin,Moderne tuin,Solitair,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Kerstroos, nieskruid
Plantenherkomst: Europa
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: nee
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Helleborus lividus is een mooie kerstroos die echter twijfelachtig winterhard is.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord