Hamamelis intermedia 'Diana'-image

Hamamelis intermedia 'Diana'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Hamamelis intermedia ‘Diana’ is een rode toverhazelaar met roodbruine bloemen. Na de bloei vormt Hamamelis intermedia ‘Diana’ doosvruchten.

Deze rode toverhazelaar is een bladverliezende sierheester die bloeit voordat het blad verschijnt in de periode februari-maart. Bij mooi weer kan deze rode toverhazelaar bevlogen worden door honingbijen.

De toverhazelaarsoort ‘intermedia’ is ontstaan uit een kruising tussen twee andere toverhazelaars: Hamamelis mollis uit China en Hamamelis japonica uit Japan.

De hoogte van Hamamelis intermedia ‘Diana’ bedraagt na een tiental jaren ongeveer 200 tot 250 cm. In het najaar krijgt deze rode toverhazelaar een gele herfstkleur.

De rode toverhazelaar staat het liefst op een zonnige plek of een plek met lichte schaduw op een waterdoorlatende bodem. Hamamelis intermedia ‘Diana’ komt het best tot zijn recht wanneer deze rode toverhazelaar als solitairplant, dus niet tussen andere struiken, aangeplant wordt.

Er bestaan verschillende mooie relatief nieuwe cultivars van Hamamelis intermedia waaronder Hamamelis intermedia ‘Arnhem’ met prachtige oranje bloemen en Hamamelis intermedia ‘Foxy Lady’ met prachtige rozerode bloemen.

Kijk hier voor een goed artikel over nieuwe toverhazelaars geschreven door Cor van Gelderen (Fa. Esveld, Boskoop)

Plantcategorie Sierheester
Plantgebruik: Klassieke tuin,Meerstammige boom,Moderne tuin,Solitair
Nederlandse naam: Rode toverhazelaar
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: rood
Bloeiperiode: winter
Bloemhoogte: 2.00-2.50 m
Bloemgeur: ja
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: ja
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Hamamelis intermedia 'Diana' is een prachtige rode toverhazelaar met een winterse bloei en rozerode bloemen
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord