Solidago 'Loysder Crown'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Herkomst van guldenroedes of Solidago’s

De herkomst van de verschillende soorten guldenroedes of Solidago’s is meestal de Verenigde Staten of Canada.

Solidago ‘Loysder Crown’ als tuinplant in de tuin

De meeste guldenroedes of Solidago’s zijn gemakkelijke tuinplanten die zowel op een zonnige als een halfbeschaduwde plek in de tuin kunnen staan.
Solidago
‘Loysder Crown’ valt op door de citroengele bloemmassa die als pluimen aan de eind van de bloemstengels staan. De stengels van Solidago ‘Loysder Crown’ zijn stevig en meeldauwvrij.

Solidago ‘Loysder Crown’ bloeit hoogzomer in de periode tussen juli en september en wordt dan, afhankelijk van de grondsoort en standplaats, 100 tot 140 cm hoog.

Veel kenners en kwekers beschouwen Solidago ‘Loysder Crown’ als één van de mooiste soorten guldenroedes. Wie deze guldenroede een keer ‘life’ in bloei heeft gezien begrijpt meteen waarom…

Solidago ‘Loysder Crown’ combineren

Solidago ‘Loysder Crown’ is goed te combineren met andere, wat feller gekleurde vaste planten zoals de roodbloeiende Croscosmia ‘Lucifer’, Persicaria amplexicaule ‘Blackfield’ en Monarda ‘Cambridge Scarlet’. Paarsbloeiende planten combineren ook goed met deze guldenroede zoals Agastache ‘Black Adder’ en Salvia nemerosa ‘Caradonna’.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Prairietuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Guldenroede
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: geel
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: geel
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : We zijn niet dol van guldenroedes maar Solidago 'Loysder Crown' is één van de tuinplanten, geschikt voor border en prairiebeplanting, die tot de uitzonderingen behoort!
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord