Eupatorium rugosum 'Chocolate'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Eupatorium rugosum ‘Chocolate’, een koninginnekruid of leverkruid, is een donkerbladige variant van Eupatorium rugosum.

Eupatorium rugosum komt van nature voor in Noord-Amerika van New Hampshire westelijk tot Minnesota en Nebraska en zuidelijk tot Noord-Florida en Oklahoma. Eupatorium rugosum en dit konginnekruid of leverkruid is liefhebber van bergwouden en staat graag onder kreupelhout.

Bijzonder aan Eupatorium rugosum ‘Chocolate’ is het aanvankelijk paarsbruine blad wat in het najaar, tijdens en net na de bloei, caramelachtig verkleurt. Het blad van Eupatorium rugosum ‘Chocolate’ is ongeveer 15 cm lang en de bladrand is grof gezaagd.

De hoogte van Eupatorium rugosum ‘Chocolate’ bedraagt tussen de 120 en 150 cm en Eupatorium rugosum ‘Chocolate’ blijft aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld Eupatorium maculatum.

Op een goede zonnige of halfbeschaduwde standplaats in de tuin gaat Eupatorium rugosum ‘Chocolate’ met witte schermbloemen bloeien in de periode augustus-oktober.

Uiteindelijk vormt dit koninginnekruid of leverkruid grote compacte pollen. Het is verstandig om deze pollen 1 maal per drie jaar te scheuren voor een optimale bloei en om de planten niet te groot te laten worden.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Patiotuin,Solitair,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Koniginnekruid, leverkruid
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon,halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.00-1.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: bruin
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: ja
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Eupatorium rugosum 'Chocolate' is een koninginnekruid of leverkruid met een bijzonder fraai blad en een witte bloeiwijze.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord