Eupatorium maculatum 'Atropurpureum'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’ is een populaire tuinplant vanwege de hoogte en de rijke bloei met roodpaarse bloemen.

Oorspronkelijk komt Eupatorium maculatum uit Noord-Amerika van Newfoundland westelijk tot British Columbia en zuidelijk tot aan New York en in de bergen van Washington, North Carolina en New Mexico.

Eupatorium maculatum groeit op vochtige plekken in weiden en open bossen. Ook komt koninginnekruid of leverkruid voor langs de oevers van rivieren en meren.

Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’ vormt grote pollen met paarse stengels van een meter of twee hoog.

De bloei van koninginnekruid of leverkruid valt in de periode tussen juli en oktober. Na de bloei kunnen de uitgebloeide stengels van het koninginnekruid nog lang blijven staan.

Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’ heeft wel steun nodig maar het is ook mogelijk om het koninginnekruid een keer aan het begin van de zomer terug te knippen zodat Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’ uiteindelijk lager blijft dan 200 cm.

Koninginnekruid of leverkruid staat graag op een zonnige plek in de border maar lichte schaduw wordt verdragen.

Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’ wordt druk bezocht door allerlei soorten bijen, hommels en vlinders wat koninginnekruid extra aantrekkelijk maakt. Een gemakkelijke plant die wel wat ruimte nodig heeft!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Jaren-dertigtuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Koninginnekruid, leverkruid
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: rood
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 1.50-2.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Eupatorium maculatum 'Atropurpureum' is een mooie vaste plant voor de achterste rij in een plantenborder. Uitstekende bijen, hommels en vlindertrekker!
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord