Elaeagnus x ebbingei-image

Elaeagnus x ebbingei

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Elaeagnus x ebbingei, olijfwilg of zilverbes, wordt meestal gebruikt als haagplant. De sierwaarde van Elaeagnus x ebbingei bestaat voornamelijk uit het fraaie grijsgroene wintergroene blad.

Elaeagnus x ebbingei is een kruising tussen Elaeagnus macrophylla en Elaeagnus pungens en de officiële schrijfwijze is dan ook Eleagnus x ebbingei. Beide soorten komen van nature voor in oost-Azië.

Bij aanhoudende strenge vorst kan Elaeagnus x ebbingei invriezen waarbij Elaeagnus x ebbingei het blad laat  vallen.

Als losse struik kan Elaeagnus x ebbingei of de olijfwilg circa 200 cm hoog worden. De olijfwilg krijgt een min of meer ronde bossig uiterlijk.

Elaeagnus ebbingei bloeit met kleine witte klokvormige hangende bloemetjes in de periode oktober-november.

Plantcategorie Sierheester
Plantgebruik: Haagplant,Meerstammige boom,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Solitair
Nederlandse naam: Olijfwilg, zilverbes
Plantenherkomst: Oost-Azië
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 1.50-2.00 m
Bloemgeur: ja
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: ja
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: redelijk
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Elaeagnus x ebbingei, de olijfwilg, wordt vooral als wintergroene haag gebruikt en dan graag op zonnige beschutte plaats.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord