Echinacea purpurea 'Fatal Attraction'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Wat ontzettend spijtig dat niet alle cultivars van de rode zonnehoed betrouwbare tuinplanten zijn gebleken…  Het aangeboden assortiment is enorm divers: prachtige warme kleuren, hoge en lage, smalle bloemblaadjes of juist hele brede, enkele, gevulde of dubbele bloemen, verkleurend of kleurvast… In een land met matige vorst zullen veel rode zonnehoed-cultivars het waarschijnlijk heel goed doen maar in ons natte kikkerland valt het resultaat na een aantal jaren toch wat tegen…

Toch zijn er een aantal Echinacea-cultivars die voldoende wintervast zijn gebleken en er na een aantal jaren nog gewoon goed uitzien.

Gedurende een aantal jaren zijn veel nieuwe Echinacea-cultivars aangeplant in De Tuinen van Appeltern en de beste hebben het hier overleeft. Een suggestie:

Echinacea ‘Fatal Attraction’. Wat een beauty! Een verschil tussen Echinacea ‘Fatal Attraction’ en andere zonnehoeden zijn de opstaande bloemblaadjes. Normaal gesproken hangen de bloemblaadjes maar niet bij Echinacea ‘Fatal Attraction’! Je zou kunnen stellen dat dit inherent is aan de plant maar niet iedereen waardeert de hangende bloemblaadjes die de Echinacea soms een wat triest aanzien geeft…

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Rode zonnehoed
Plantenherkomst: Noord-Amerika
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Echinacea 'Fatal Attraction' is een rode zonnehoed die het, in tegenstelling tot veel andere rode zonnehoed, meestal wel goed doet.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord