Carex muskingumensis

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Carex muskingumensis, een palmzegge heeft een opvallender bloem dan vele andere zegge’s. Toch is de belangrijkste kwaliteit van de palmzegge het fraaie grasachtige groene blad dat als de wieken van een windmolentje rond de stengel staat.

De herkomst is Noord-Amerika en dan vooral het midwesten waar het te vinden is in moerassen en zegge-velden. De Latijnse naam is ontleend aan de Muskingum rivier, een arm van de Ohio-rivier, die stroomt in de staat Ohio.

Carex muskingumensis wordt ongeveer 60 tot 80 cm hoog, staat graag in de halfschaduw maar kan op een zeer vochtige plaats ook in de zon.

Plantcategorie Siergras
Plantgebruik: Bodembedekker,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Oosterse (Japanse) tuin,Solitair
Nederlandse naam: Palmzegge
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw
Bloeikleur: onopvallend
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: nee
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Carex muskingumensis of palmzegge is een wintergroene palmzegge
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord