Carex elata 'Aurea'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

De lichte geelgroene kleur van Carex elata ‘Aurea’ is vrij bijzonder en om deze reden is deze Japanse zegge geschikt om in een wat donkere hoek van de tuin te plaatsen.

Carex elata ‘Aurea’ kan goed tegen schaduw en wordt uiteindelijk 50-60 cm hoog.

Plantcategorie Siergras
Plantgebruik: Bodembedekker,Moderne tuin,Oosterse (Japanse) tuin,Patiotuin,Solitair
Nederlandse naam: Stijve zegge, gouden zegge
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw,schaduw
Bloeikleur: onopvallend
Bloeiperiode: voorjaar
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: geel
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: ja
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: nee
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Carex elata 'Aurea' heeft een mooie lichtgroen blad en kan gebruikt worden als solitair of als bodembedekker. De Nederlandse namen zijn stijve zegge of gouden zegge.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord