Calamintha nepeta 'Blue Cloud'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Calamintha nepeta ‘Blue Cloud’, kleinbloemige steentijm of bergsteentijm, is een Europese plant die voorkomt van Zuid-Engeland oostelijk tot Zuid-Rusland en Noord-Iran en zuidelijk tot Spanje en Noord-Afrika.

De vorm ‘Blue Cloud’ bloeit volgens Kwekerij de Hessenhof, de ontdekker, pittiger en de bloemen zijn minder bleek van kleur.

Calamintha nepeta ‘Blue Cloud’ is een uitstekende plant voor bijen en de bloei die ergens in juni begint kan op een gunstige warme plek aanhouden tot aan de vorst.’

Calamintha nepeta ‘Blue Cloud’ groeit van nature vaak op kalksteen onder kreupelhout en op droge wallen.

De kleinbloemige steentijm, soms aangeduid met bergsteentijm, heeft rechtopstaande behaarde en vertakte stengels en wordt 50 tot 60 cm hoog. De hele plant is sterk aromatisch en de blaadjes ruiken na kneuzing erg naar munt.

In de winter blijven de uitgebloeide houtige stengels zichtbaar en sterven niet af.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Klassieke tuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Orangerieplant (in een kuip of bak),Patiotuin,Vaste plantenborder
Nederlandse naam: Kleinbloemige steentijm, bergsteentijm
Plantenherkomst: Europa
Grondsoort: zand,bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: paars
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.20-0.50 m
Bloemgeur: ja
Bladkleur: groen
Bladgrootte: klein (<5 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Calamintha nepeta 'Blue Cloud', een steentijm, ruikt naar munt en wordt ontzettend goed bevlogen door bijen.
Mestbehoefte: niet mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: nee
Aantal per m2: 5

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord