Begonia grandis 'Heron's Pirouette'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Begonia grandis ‘Heron’s Pirouette’ is een tuinbegonia maar wordt ook wel scheefblad genoemd. Hoewel Begonia grandis soms als winterhard wordt verkocht blijkt dat niet altijd het geval te zijn.

Begonia grandis ‘Heron’s Pirouette’ kan dan ook het beste op een beschutte plaats, bijvoorbeeld in een patiotuin, aangeplant worden.

Begonia grandis ‘Heron’s Pirouette’ staat graag op een vochtige bodem in de halfschaduw of schaduw en niet in de volle zon.

Begonia grandis ‘Heron’s Pirouette’ vormt broedbolletjes die gebruikt kunnen worden om de plant te vermeerderen. De broedbolletjes kunnen gewoon op de grond blijven liggen en een aantal zullen zelfs een strenge winter kunnen overleven. Het is wel verstandig om jonge uitgelopen planten tegen late nachtvorst te beschermen.

De sierwaarde van Begonia grandis ‘Heron’s Pirouette’ wordt gevormd door het prachtige lichtgroene scheve blad en de lange lichtroze bloemen die hiermee een mooi contrast vormen. Begonia grandis ‘Heron’s Pirouette’ is een selectie van plantenkenner en kweker Daniel J. Hinkley

Begonia grandis komt van oorsprong uit China, Japan en Zuidoost-Azië. Daar groeit Begonia grandis in naaldhoutbossen op bergachtige hellingen, in de bermen van dichte valleibossen, op vochtige rotswanden, in natte spleten van kalkwanden en op allerlei andere schaduwrijke en vochtige plaatsen op rotsen en langs beekjes tussen de 100 en 3400 meter hoog.

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Orangerieplant (in een kuip of bak),Patiotuin
Nederlandse naam: Tuinbegonia, scheefblad
Lichtbehoefte: halfschaduw,schaduw
Bloeikleur: roze
Bloeiperiode: herfst
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: redelijk
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Begonia grandis 'Heron's Pirouette' is een selectie van scheefblad of tuinbegonia met langere roze bloeistelen en een mooi lichtgroen blad.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord