Vinca minor 'Gertrude Jekyll'

Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’ is een wit bloeiende kleine maagdenpalm. De kleine maagdenpalm, vinca minor, is inheems in Zuidwest- en Centraal- Europa tot de Krim en de Kaukasus. Daar groeit vinca minor op rotsachtige oevers en in bossen. In Nederland is de echte kleine maagdenpalm algemeen maar deze soort is al voor 1500 n. Chr. ingevoerd en vooral verwilderd.

Net als vinca minor bloeit Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’, vernoemd naar een bekend Engelse tuinarchitecte, voornamelijk in de periode februari-april.

Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’ is wintergroen en geschikt als bodembedekker op halfbeschaduwde of beschaduwde plaatsen.

Plantcategorie
Sierheester
Plantgebruik:
Bodembedekker, Cottagetuin, Jaren-dertigtuin, Klassieke tuin, Moderne tuin, Patiotuin
Nederlandse naam:
Witte kleine maagdenpalm
Grondsoort:
bodemvaag
Lichtbehoefte:
halfschaduw, schaduw
Bloeikleur:
wit
Bloeiperiode:
voorjaar
Bloemhoogte:
0.10-0.20 m
Bloemgeur:
nee
Bladkleur:
groen
Bladgrootte:
klein (<5 cm)
Wintergroen:
ja
Herfstkleur:
nee
Aantrekkelijk voor vogels:
nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders:
ja
Winterhard:
ja
Giftig voor mens en dier:
nee
Plantbeschrijving :
Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is een witbloeiende bodembedekkende kleine maagdenpalm geschikt voor halfschaduw en schaduw
Mestbehoefte:
jaarlijks mesten
Vochtbehoefte:
droog
Windbeschutting gewenst:
nee
Aantal per m2:
9

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

Uw naam (Verplicht)

Uw e-mailadres (Verplicht)

Uw telefoonnummer

Plantnaam

Mijn tuin ligt op het:
NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

Uw bericht

Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice
Ja, ik ga akkoord