Aralia californica

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Aralia californica, is een duivelswandelstok of aralia, van origine afkomstig uit, hoe kan het anders, Noord-Amerika. Aralia californica is niet alleen te vinden in Californië, vooral rond San Francisco Bay, maar ook in zuidwest Oregon. Aralia californica lijkt in groeiwijze totaal niet op de gewone duivelswandelstok, want dat is een struik, Aralia elata.

In tuinen wordt Aralia californica gedurende het groeiseizoen zeker een meter of 2 tot 2.50 hoog. De losse bloeipluimen zijn 30 tot 45 cm lang en bevatten talloze witte bloemetjes. Aralia californica bloeit in de zomerperiode.

Na de bloei vormt Aralia californica zwartrode bessen die elk drie tot vijf zaden bevatten.

Het blad is groot, geveerd en erg decoratief en kan wel een meter lang worden.

Op een geschikte standplaats is de halfschaduw en een niet te droge grond wordt Aralia californica in het seizoen net zo hoog als breed! Als solitairplant is Aralia californica spectaculair!

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Solitair
Nederlandse naam: Duivelswandelstok
Grondsoort: bodemvaag
Lichtbehoefte: halfschaduw
Bloeikleur: wit
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 2.00-2.50 m
Bloemgeur: nee
Bladkleur: groen
Bladgrootte: groot (15 cm>)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Aralia californica is een imposante vaste plant die gebruikt kan worden als solitair in de halfschaduw.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: vochtig
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 1

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord