Agastache 'Blue Fortune'

 • Algemene informatie
 • Details
 • Meer informatie

Agastache ‘Blue Fortune’ is waarschijnlijk 1 van de meest bekende dropplanten of anijsnetels. Agastache ‘Blue Fortune’ is ontstaan uit een kruising tussen Agastache foeniculum (Noord Amerika) en Agastache rugosa (Japan, Korea en China).

Agastache ‘Blue Fortune’ is ontdekt werd door Gert Fortgens van Arboretum Trompenburg in Rotterdam en deze dropplant is in korte tijd heel populair geworden. Dit is de reden om de herkomst om ‘Europa’ te zetten…

Dat Agastache ‘Blue Fortune’ zo populair geworden is is zo verwonderlijk want deze snel groeiende plant heeft prachtige lila bloemaren, is hitte en droogte tolerant en is vrij van allerlei ziektes en plagen.

Agastache ‘Blue Fortune’ wordt ongeveer 1 meter hoog en trekt tijdens de bloei talloze vlinders, hommels en bijen. De bloei houdt lang aan en begint ergens in de zomerperiode. De bloemen geuren een beetje naar anijs of venkel. Het blad lijkt veel op het blad van een (brand)netel en dat verklaart de naam anijsnetel.

De bodem moet voor Agastache ‘Blue Fortune’ wel goed waterdoorlatend zijn want dropplanten kunnen slecht tegen natte voeten.

Agastache ‘Blue Fortune’ is net als andere dropplanten goed te combineren met allerlei andere vaste planten waaronder Echinacea (Rode zonnehoed), Monarda (bergamotplant), Persicaria (duizendknoop), Phlox (Vlambloem, floks), Salvia (salie), Verbena (IJzerhard)

Plantcategorie Vaste plant
Plantgebruik: Cottagetuin,Moderne tuin,Natuurtuin (bijen vlinders en hommels),Prairietuin
Nederlandse naam: Dropplant, anijsnetel
Grondsoort: veen,zand,bodemvaag
Lichtbehoefte: zon
Bloeikleur: blauw
Bloeiperiode: zomer
Bloemhoogte: 0.50-1.00 m
Bloemgeur: ja
Bladkleur: groen
Bladgrootte: middel (5-15 cm)
Wintergroen: nee
Herfstkleur: nee
Aantrekkelijk voor vogels: nee
Aantrekkelijk voor bijen, hommels en vlinders: ja
Winterhard: ja
Giftig voor mens en dier: nee
Plantbeschrijving : Agastache 'Blue Fortune' is een geslaagde kruising tussen twee dropplanten van verschillende werelddelen. Het resultaat is een prachtige langbloeiende vaste plant met een lila bloeikleur.
Mestbehoefte: jaarlijks mesten
Vochtbehoefte: droog
Windbeschutting gewenst: ja
Aantal per m2: 6

Hulp nodig om uw tuin te voorzien van de juiste planten?

  Een tuin zonder planten mist onmiskenbaar sfeer en nodigt niet uit om in te verblijven. Planten zorgen voor kleur en leven in de tuin en de tuin wordt aantrekkelijker naarmate er meer aandacht is besteed aan bijvoorbeeld mooie plantencombinaties, een mooie sierboom, de inpassing van wintergroene hagen en andere planten en het gebruik van opvallende voorjaarsbloeiers en planten met een warme herfstverkleuring.

  In een beplantingsplan geven wij precies aan hoeveel planten van welke plantensoort op een bepaalde plek in de tuin komen te staan. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij altijd rekening met uw kleurwensen, plantvoorkeuren, grondsoort, licht en nog veel meer... om uw tuin in de juiste plantsfeer te brengen.

  Bent u zelf niet zo thuis in tuinbeplanting maar wilt u de tuinplanten wel zelf kunnen kopen en/of in de tuin aanbrengen? Wij kunnen samen met u een beplantingsplan ontwikkelen gebaseerd op uw wensen. Desgewenst kunnen wij de planten voor u leveren of voor u uitleggen zodat u de tuin kunt aanplanten.

  De kosten voor het maken van een beplantingsplan hangt af van uw keuze: een afspraak van een uur met de Schetsservice waarbij u tips en suggesties krijgt voor de te gebruiken planten of een gedetailleerd beplantingsplan waarbij de kosten afhangen van de bordergroottes.

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op om een en ander toe te lichten of om een afspraak te maken.

  Uw naam (Verplicht)

  Uw e-mailadres (Verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Plantnaam

  Mijn tuin ligt op het:

  NoordenNoordoostenOostenZuidoostZuidenWestenZuidwestenWeet ik niet

  Ik wil graag meer informatie over het maken van een beplantingsplan voor mijn tuin.Ik wil graag alleen meer informatie over deze plant mijn vraag hierover staat in het bericht hieronder.

  Uw bericht

  Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met het Privacy Statement van Schetsservice

  Ja, ik ga akkoord